Uniwersalny pakiet do fermentacji 20-30L każdego rodzaju winda domowego. Saszetka zawiera drożdże winne SACCHAROMYCES CEREVISIAE, odpowiednio dobraną pożywkę, witaminy z grupy B oraz enzymy pektolityczne. Drożdże posiadają właściwość killer factor oraz podnoszą aromatyczność i intensywność win owocowych. Tolerancja alkoholu do 15-16%, optymalna temperatura fermentacji 20-25°C.

BEZ UWADNIANIA! BEZ PRZYGOTOWYWANIA MATKI DROŻDŻOWEJ!

Drożdże dodajemy bezpośrednio do nastawu wina w temperaturze 25-30°C, nie wymagają wcześniejszego przygotowania.

PRZYGOTOWANIE NASTAWU:
Owoce na wino należy umieścić najlepiej w plastikowym fermentatorze. Następnie zalać gorącym syropem cukrowym (woda + cukier z konkretnego przepisu na wino). Gdy temperatura nastawu opadnie do 25-30*C należy dodać zawartość saszetki i dokładnie wymieszać. Fermentacja powinna rozpocząć się po około 24 godzinach.

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...
<script type="text/javascript">
var ZCallbackWidgetLinkId  = '45ccbf4ed81195096caf4ae09238472c';
var ZCallbackWidgetDomain  = 'my.zadarma.com';
(function(){
    var lt = document.createElement('script');
    lt.type ='text/javascript';
    lt.charset = 'utf-8';
    lt.async = true;
    lt.src = 'https://' + ZCallbackWidgetDomain + '/callbackWidget/js/main.min.js';
    var sc = document.getElementsByTagName('script')[0];
    if (sc) sc.parentNode.insertBefore(lt, sc);
    else document.documentElement.firstChild.appendChild(lt);
})();
</script>