Uniwersalny pakiet do fermentacji 20-30L każdego rodzaju winda domowego. Saszetka zawiera drożdże winne SACCHAROMYCES CEREVISIAE, odpowiednio dobraną pożywkę, witaminy z grupy B oraz enzymy pektolityczne. Drożdże posiadają właściwość killer factor oraz podnoszą aromatyczność i intensywność win owocowych. Tolerancja alkoholu do 15-16%, optymalna temperatura fermentacji 20-25°C.
BEZ UWADNIANIA! BEZ PRZYGOTOWYWANIA MATKI DROŻDŻOWEJ!
Drożdże dodajemy bezpośrednio do nastawu wina w temperaturze 25-30°C, nie wymagają wcześniejszego przygotowania.
PRZYGOTOWANIE NASTAWU:
Owoce na wino należy umieścić najlepiej w plastikowym fermentatorze. Następnie zalać gorącym syropem cukrowym (woda + cukier z konkretnego przepisu na wino). Gdy temperatura nastawu opadnie do 25-30*C należy dodać zawartość saszetki i dokładnie wymieszać. Fermentacja powinna rozpocząć się po około 24 godzinach.