Wczytuję dane...
Realizacja zamówienia: 3 dni

Chlorek wapnia spożywczy należy dodawać do mleka w celu zwiększenia wydajności produkcji sera - polepsza konsystencję i krzepliwość mleka oraz wzbogaca je w wapń. Jego użycie zmniejsza straty kazeiny oraz tłuszczu. Dodawać przed zaszczepieniem kulturami bakteryjnymi i podpuszczką. Dokładnie wymieszać. Stosować zgodnie z dawkowaniem producenta - nadmiar chlorku wapnia może spowodować gorzknienie sera oraz zbyt duże stwardnienie skrzepu, które utrudniłoby jego krojenie.

UWAGA!
Działa drażniąco na oczy. W przypadku dostania się do oczu: ostrożnie płukać wodą przez kilka minut. Substancja silnie higroskopijna. Przechowywać w suchym miejscu, z dala do dostępu dzieci, szczelnie zamknięte.

Dawkowanie

  • Pojemność: 20-30g na 100l mleka

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...