Wczytuję dane...
Realizacja zamówienia: 48 godzin

2KG PEKLOSÓL SÓL DO PEKLOWANIA MIĘS
PEKLOWANIE MIĘSA WPŁYWA USZLACHETNIAJĄCO, NADAJĄC MU SPECYFICZNĄ BARWĘ, SMAK I ZAPACH

Peklosól służy do produkcji zalewy solankowej, do nastrzykiwania lub wcierania na sucho. Do solenia i peklowania nadaje się mięso wszystkich rodzajów zwierząt rzeźnych. Najczęściej pekluje się mięso wieprzowe, na które peklowanie wpływa uszlachetniająco, nadając mu specyficzną barwę, smak i zapach. Do peklowania mięsa, nie nadaje się do bezpośredniego spożycia. Peklosól zapakowana jest w szczelne opakowania.

PARAMETRY TECHNICZNE:

  • Waga: 2 kg
  • Dozowanie:
    • Szynka - 1,1 kg / 10 litrów wody
    • Kiełbasa - 15-18 g / 1 kg masy mięsa

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...