loadingimg

Wczytuję dane...
/
0 szt. / 
0.00
  • Szukaj
2KG PEKLOSÓL SÓL DO PEKLOWANIA MIĘS
    •  
    • poprzedni
    • następny
    •  
Cena:3,35
Polecamy
  • Opis produktu

2KG PEKLOSÓL SÓL DO PEKLOWANIA MIĘS
PEKLOWANIE MIĘSA WPŁYWA USZLACHETNIAJĄCO, NADAJĄC MU SPECYFICZNĄ BARWĘ, SMAK I ZAPACH

Peklosól służy do produkcji zalewy solankowej, do nastrzykiwania lub wcierania na sucho. Do solenia i peklowania nadaje się mięso wszystkich rodzajów zwierząt rzeźnych. Najczęściej pekluje się mięso wieprzowe, na które peklowanie wpływa uszlachetniająco, nadając mu specyficzną barwę, smak i zapach. Do peklowania mięsa, nie nadaje się do bezpośredniego spożycia. Peklosól zapakowana jest w szczelne opakowania.

PARAMETRY TECHNICZNE:

  • Waga: 2 kg
  • Dozowanie:
    • Szynka - 1,1 kg / 10 litrów wody
    • Kiełbasa - 15-18 g / 1 kg masy mięsa