Wczytuję dane...
Realizacja zamówienia:

Naturalna pektyna z polskich jabłek, nie zawierająca konserwantów i polepszaczy. Znakomicie żeluje dżemy i konfitury. Porcja 30g na 1kg owoców.

SPOSÓB UŻYCIA:

1. Owoce umyj, wypestkuj, większe rozdrobnij.

2. Frukta-Żel wymieszaj z owocami, całość zagotuj, intensywnie mieszając.

3. Do owoców wsyp 0,35-0,50 kg cukru, gotuj kilka minut, do całkowitego rozpuszczenia.

4. W przypadku brzoskwiń, gruszek, moreli, truskawek, dyni itp. dodaj sok z cytryny lub pół łyżeczki kwasku cytrynowego.

5. Gorącą konfiturą napełnij słoiki, zakręć i postaw do góry dnem lub spasteryzuj.

PARAMETRY TECHNICZNE:

  • Waga: 30g 
  • Skład: cukier, substancja żelująca: pektyna owocowa amidowana
  • Ilość: 1 sztuka

Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...