COOBRA PURE DROŻDŻE GORZELNICZE COBRA CZYSTA FERME





Opis
Instrukcja:
- Zalecana do fermentacji temperatura to 20°C - 30°C. W temperaturze ~ 25°C nastaw będzie fermentował 3 - 4 dni.
- Aby otrzymać alkoholu, moszcz owocowy należy uzupełnić syropem cukrowym.
- Ilość cukru, jaką trzeba zastosować, to około 6 kg na 21 litr moszczu (dokładna ilość zależy od rodzaju użytych owoców).
- Najlepsze efekty uzyskamy dodając cukier w kilku porcjach w odstępie 1-2 dni.
- ze względu na bardzo burzliwy przebieg fermentacji, ważne jest, aby zapewnić wystarczającą ilość miejsca w fermentatorze - najlepiej, aby na 25 litrów nastawu przeznaczyć pojemnik fermentacyjny 30 litrów. Pokrywa pojemnika musi zostać położona luźno, niedociśnięta.
- W przypadku korzystania z balonu nie należy używać rurki fermentacyjnej, ani korka.
- Czas fermentacji może ulec zmianie w zależności od panujących warunków.
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)

Obsługa klienta:
Telefon: 534-139-659
e-mail: sklep.decortrend@gmail.com
Odbiory osobiste: Legnicka 28, 25-328 Kielce